Presklené plochy sa stávajú čoraz obľúbenejším prvkom moderných budov a domov. Poskytujú príjemné svetlo, vytvárajú vizuálnu spojitosť s vonkajším prostredím a pridávajú nehnuteľnostiam na estetike. Z hľadiska čistenia a údržby však predstavujú poriadnu výzvu. Majitelia týchto okien vedia, že ich čistenie si vyžaduje zručnosť, čas a najmä profesionálne vybavenie. Univerzálne pomôcky na umývanie týchto okien však neexistujú. Ale nebojte sa, nemusíte si nič kupovať. Stačí, ak využijete služby profesionálov – dobrá upratovacia firma Vám určite pomôže.  

Vedeli ste, že existujú firmy špecializujúce sa na čistenie veľkých presklených plôch? Nejde pritom len o výškové umývanie okien, ale aj o umývanie akýchkoľvek presklených plôch. Okná sú často nedostupné a na ich umývanie sú potrebné plošiny a skúsenosti. Čistenie takýchto okien berie kopu energie a času, pričom výsledok nemusí byť taký, aký by ste si priali. Riešením je spoľahnúť sa na profesionálov, ktorí celú túto prácu urobia za vás.

Služby upratovacích firiem

Čistenie okien a umývanie okien je poriadne náročná práca. V malom byte to síce necítite, no ak bývate v rodinnom dome, určite viete, o čom je reč. V takomto prípade máte dve možnosti - buď budete všetky okná umývať ručne, alebo „stavíte kartu“ na upratovacie služby, ktoré vám zabezpečí každá kvalitná upratovacia firma.

Naša upratovacia firma ponúka profesionálne a efektívne čistenie aj veľkých presklených plôch. Zamestnanci MK-Clean sú vyškolení aj na prácu vo výškach a ovládajú techniky umývania okien, vďaka ktorým budú mať prácu raz-dva hotovú. Počas umývania presklených plôch okrem toho využívajú aj profesionálne nástroje ako napr. teleskopické tyče, kefy či hadice a samozrejmosťou sú vhodné čistiace prostriedky. Úplnou novinkou je čistenie čistou vodou pomocou technológie Hydro power, čím sa najskôr prečistí tvrdá voda pomocou živicových vakov a následne sa okno takto očistenou vodou umyje. Voda z okna len stečie a okno je čisté aj bez použitej chémie a stierok.

Výhody upratovacích služieb

Profesionálne čistenie veľkých presklených plôch má viacero výhod. Prvou z nich sú skúsenosti s rôznymi typmi skla. My v MK-Clean poznáme správne postupy a disponujeme vhodnými čistiacimi prostriedkami, ktoré zabezpečujú efektívne a bezpečné čistenie. Druhou výhodou je využívanie špeciálneho vybavenia a techniky, ktorá minimalizuje riziko poškodenia skla alebo okolitej fasády. Okrem toho disponujeme vybavením potrebným na čistenie ťažko dostupných miest a výšok. Preto sa nemusíte báť, že by niektorú z častí skla alebo jeho okolia nebolo možné vyčistiť.

Okrem „klasického“ umývania okien realizujeme aj postavebné čistenie okien v rámci služby postavebné upratovanie. Tu je potrebné dať si pozor na stavebné nečistoty na skle, ako je napríklad maľovka, farba, cement ap. V prípade umývania okien takto znečistených sa môže ľahko stať, že sa okno poškriabe – poškodí. Takto znečistené okno sa musí dôkladne oškrabať pomocou špeciálne, na to určenej škrabky s ostrou čepeľou a až následne pristúpiť na klasické umývanie okien.

Flexibilita a variabilita služieb

Výhodou spolupráce s nami je flexibilita a variabilita služieb, ktoré je možné využívať buď jednorazovo, alebo pravidelne. Určené pritom nie sú len pre priemyselné objekty, kancelárske priestory, bytové domy, obchodné centrá či showroomy, ale využiť ich môžete aj v rámci domácnosti, rodinných domov, chát, novostavieb či reštaurácií.

Treba si uvedomiť, že profesionálne čistenie veľkých presklených plôch vám výrazne šetrí čas a energiu. Umývanie okien a čistenie veľkých presklených plôch môže byť náročné, preto je vhodné zveriť túto úlohu nám. Máme potrebné know-how, neustále zlepšujeme naše postupy a technológie umývania a vďaka tomu dokážeme svojim klientom prinášať zaručenú kvalitu.

Umývanie okien vo výškach

Samostatnou kategóriou služieb upratovacích spoločností je umývanie okien vo výškach. Do tých sa sami radšej ani nepúšťajte. Omnoho rozumnejšie je profesionálov – my nedbáme len na kvalitný výsledok, ale aj na bezpečnosť pracovníkov. Každý jeden z našich zamestnancov je vyškolený na prácu vo výškach, pričom sú povinní dodržiavať aj viaceré bezpečnostné protokoly. Samozrejmosťou je rizikové poistenie a vysokozdvižná i horolezecká technika, ktorá je pri práci vo výškach absolútne nevyhnutná.

Umývanie okien vo výškach sa môže týkať novostavieb, priemyselných objektov, kancelárskych priestorov, bytových domov, rodinných domov, administratívnych budov, showroomov, automobiliek a aj zdravotných či športových stredísk. Aj v tomto prípade ide o jednorazovú alebo pravidelnú službu, ktorá môže v prípade záujmu klienta zahŕňať aj čistenie exteriérových žalúzií a markíz či dokonca výškové maliarske a natieračské práce.

Umývanie (nielen) okien

Okrem komplexného umývania okien a presklených plôch nezabúdame v MK-Clean ani na čistenie rámov, parapetov a iných prvkov nachádzajúcich sa v okolí okien. Tým sa zabezpečuje celková čistota a estetický vzhľad. Nie je predsa nič krajšie ako bezchybný výhľad na okolitý svet, ktorý si absolútne zamilujete.

Profesionálne upratovacie služby predstavujú výborné riešenia pre čistenie veľkých presklených plôch. Umožňujú efektívne a bezpečné čistenie s výraznou časovou úsporou. Stačí sa spoľahnúť na profesionálov, ktorí sa postarajú o dokonalú čistotu a estetický vzhľad celého okenného prostredia. My v MK-Clean Vám radi poradíme a pomôžeme. Ozvite sa nám.